Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

"Ο Τόπος και το Τραγούδι του" από το Ζάλογγο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα στην ΕΤ 3

Ένα μουσικολαογραφικό οδοιπορικό από το Ζάλογγο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που περνάει από την βουνήσια Αηδονιά, την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, ώρα 12.00' στην ΕΤ 3 και στην εκπομπή του Γ. Μελίκη ''Ο τόπος και το τραγούδι του.
Μουσικές, γνωστοί και άγνωστοι χοροί και τραγούδια, λαϊκά δρώμενα και εθνογραφικές δράσεις απ' όλη την Ελλάδα και το μείζονα ελληνισμό θα παρουσιαστούν στο νέο κύκλο της εκπομπής.

Η εκπομπή αναδεικνύει την Ελλάδα του σήμερα και του χθες, αναλλοίωτη μέσα στην ιστορική της διαδρομή, με τις αδαπάνητες δυνατότητές της να υπάρχει και να εντυπωσιάζει με εθνολογικές και λαογραφικές δράσεις, που ξεχωρίζουν στο χάρτη της βαλκανικής και ευρωπαϊκής κοινωνικής ανθρωπολογίας.

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι ξεκινάει ο νέος κύκλος της εκπομπής "Ο Τόπος και το Τραγούδι του" με το Γιώργη Μελίκη στην ΕΤ3.

Θέμα της εκπομπής: Αηδονιά Πρέβεζας - Ένα οδοιπορικό από το Ζάλογγο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα.

Για πρώτη φορά και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, ο φακός της εκπομπής «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη, καταγράφει μοιρολόγια στο νεκρομαντείο της Αχερουσίας λίμνης και στη μυθική Πύλη του Κάτω Κόσμου του Άδη.
Στη συνέχεια ο φακός της εκπομπής προβάλλει τις Πηγές του μυθικού Αχέροντα αλλά και την ζωή των σημερινών κατοίκων του χωριού Αηδονιά, τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια τους.

Σκηνοθέτης: Μανώλης Ζανδές
Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργης Μελίκης
Αρχισυνταξία: Στέλλα Κιοσόγλου
Παρουσιαστής: Γιώργης Μελίκης

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...