Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΧΙΟΣ: Ένα νησί, μια συμμορία, μια φυλακή, ένα μεγάλο μυστικό


Τον περασμένο Δεκέμβρη 34 νέοι πιάστηκαν στην Χίο ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κατηγορία που επισείει ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

Από τότε σχεδόν ξεκινάει και η έρευνα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», που μεταδίδεται την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 23.30, για να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στο όμορφο ακριτικό νησί.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΚΑΛΙΜΑΝΑ
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησαν:

Τρία φυλακισμένα παιδιά απ’ την «συμμορία των Locos» – αυτό σύμφωνα με την αστυνομία ήταν το όνομα της οργάνωσης.

Η Μαίρη, 18 ετών. Περιγράφει τη ζωή της στη Χίο καπνίζοντας χασίς «24 ώρες το 24ωρο» αλλά και τη νέα της ζωή στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Ο Χάρης, 20 ετών. Αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η οργάνωση αλλά ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον «για όσους δεν είχαν συλληφθεί ξανά».

Ο Κώστας, 15 ετών ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο αρχηγός των baby Locos. Μιλάει για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, τους «τσαμπουκάδες» αλλά και την αγάπη του για την Ραπ μουσική. Ο Κώστας τραγουδάει τους πρώτους στίχους που συνέθεσε στη φυλακή. 

ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΕΒΟΠΟΥΛΟ
Επίσης στην εκπομπή μιλούν:

- Ο Χρήστος, 30 ετών (ο οποίος συνελήφθη αλλά δεν προφυλακίσθηκε). Μιλά για τη βίαιη συμπεριφορά της συμμορίας στο νησί αλλά θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί η ελληνική φυλακή να σωφρονίσει έναν ανήλικο.

- Η Καίτη Σβιγάκη, μητέρα ενός 18χρονου αγοριού. Κατηγορεί την αστυνομία γιατί άργησε να δράσει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...