Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρωτιά της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» με τον Γιάννη Πρετεντέρη

Εξακόσιοι, σχεδόν, χιλιάδες τηλεθεατές κατά μέσο όρο, παρακολούθησαν την «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη καθ΄όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε, τοποθετώντας την στην κορυφή των ενημερωτικών εκπομπών-talk show για τη σεζόν 2011-2012.

Με επίκεντρο θέματα της επικαιρότητας και άμεση καταγραφή της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, η «Ανατροπή», σε μια από τις πλέον καθοριστικές, για τη χώρα, χρονιές, παρέμεινε στο επίκεντρο των εξελίξεων και η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών στις βραδινές ενημερωτικές εκπομπές-talk show. Τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας και τη σχέση της με την Ευρώπη, η κρίση στην οικονομία και την κοινωνία, οι εναλλαγές του πολιτικού σκηνικού με τους τέσσερις πρωθυπουργούς, τις κυβερνήσεις συνεργασίας και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αποτέλεσαν τον πυρήνα της θεματολογίας των εκπομπών, τα βράδια της Δευτέρας. Οι καλεσμένοι, οι συζητήσεις, οι παρεμβάσεις, οι συνεντεύξεις, τα βίντεο, τα σχόλια και οι δημοσκοπήσεις κάλυψαν άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα μας απασχόλησαν την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Συνολικά την «Ανατροπή» παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 566.000 τηλεθεατές (με μερίδιο 18,2%).

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η εκπομπή «NΕΤWΕΕΚ» (Ελλη Στάη, ΝΕΤ) με 385.000, την τρίτη θέση κατέχει η εκπομπή «Αυτοψία» (Αντώνης Σρόιτερ, ALPHA), με 365.00. Τη λίστα των ενημερωτικών εκπομπών-talk show συμπληρώνουν η «Παρέμβαση» (Γιάννα Παπαδάκου, ALPHA), το «Πέμπτη βράδυ x2» (Γιάννης Πολίτης και Πηνελόπη Γαβρά, ΝΕΤ), η «Διέξοδος» (Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ALPHA), το «3THREENET» (Γιάννης Πολίτης, Χρήστος Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Ζούλας, ΝΕΤ) και οι «Νέοι Φάκελοι» (Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου, ΣΚΑΪ). (πίνακας 1)

Επιπλέον, στο Top 3 (πίνακας 2) των ενημερωτικών εκπομπών-talk show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 η «Ανατροπή» καταλαμβάνει τις πρώτες τρεις θέσεις με τα θέματά της.

Προηγείται η συνέντευξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας -νυν πρωθυπουργού- Αντώνη Σαμάρα, που δόθηκε στον Γιάννη Πρετεντέρη στις 9 Απριλίου του 2012, έναν μηνά, περίπου, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Την παρακολούθησαν 857.000 τηλεθεατές. Στη δεύτερη θέση είναι η συζήτηση με θέμα «Δημοψήφισμα ή εκλογές» (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011) και τη συμμετοχή των πολιτικών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Ντόρας Μπακογιάννη, Μάκη Βορίδη, την οποία παρακολούθησαν 783.000 τηλεθεατές. Την τρίτη θέση κατέχει η «Ανατροπή» μετά τα δραματικά και καταστροφικά, για την Αθήνα γεγονότα, του Φεβρουαρίου, με τίτλο «”Σφαγή” στη Βουλή - Καταστροφές στην Αθήνα», και καλεσμένους τους Παντελή Οικονόμου, Γιάννη Μιχελάκη, Λιάνα Κανέλλη, Νίκο Μπίστη: προβλήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και την είδαν 696.000 τηλεθεατές.

Τέλος στη 12η χρονιά της στο MEGA, η «Ανατροπή» συνέχισε την ανοδική της πορεία: Μέσα στην τελευταία τριετία αυξάνει συστηματικά τον μέσο όρο της που από το 15,2% τη σεζόν 2009-2010, πήγε στο 17,7% την περσινή τηλεοπτική σεζόν (2010-2011) για να φθάσει φέτος στο 18,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...