Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η κρίση - και στα media - τούς κάνει μετανάστες για 2η φορά

Ο ΠΑΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ..."ΩΡΑ ΚΑΝΑΔΑ"
Γύρισαν στην πατρίδα ύστερα από χρόνια στο εξωτερικό, ελπίζοντας να «ριζώσουν», αλλά τα οικονομικά προβλήματα τούς αναγκάζουν να πάρουν ξανά τον δρόμο της μετανάστευσης και να ξεκινήσουν τη ζωή τους πάλι από την αρχή

Στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία μεταναστεύουν εκατοντάδες ομογενείς που είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα με την προσδοκία να «ριζώσουν» στον τόπο τους. Δυστυχώς, όμως, υπολόγιζαν χωρίς την... κρίση, που τους ανάγκασε να «ξεριζωθούν» ξανά.

Το μεγάλο κύμα επιστροφής στην ξενιτιά αφορά φτωχούς και... πλούσιους, αφού τα οικονομικά προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις. Ετσι, στελέχη επιχειρήσεων, άνθρωποι με επιτυχημένη καριέρα, αλλά και ανειδίκευτοι που αναζητούν απλώς ένα μεροκάματο γίνονται «συνεπιβάτες» σε αυτό το ιδιότυπο καραβάνι μετανάστευσης.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Ελληνοκαναδός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάρις Πέτρου. Αν και έζησε 20 χρόνια στη χώρα μας, κοπιάζοντας πολύ για να δημιουργήσει ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον, γνωρίζοντας παράλληλα και τη «γυναίκα της ζωής του», όπως λέει ο ίδιος, υποχρεώθηκε να αλλάξει και πάλι σχέδια... Αυτήν τη φορά, ωστόσο, δεν ήταν μόνος του, είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Μάνια Σαμπά.

 O Πάρις έκανε μια καταπληκτική καριέρα στην Ελλάδα, έγινε διευθυντής σε   πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, πήρε μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές ενώ πέρασε και από τα "μετερίζια" της έντυπης δημοσιογραφίας.

Κάποια στιγμή τα πράγματα, στην Ελλάδα, άρχισαν να μην τον ικανοποιούν και πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο Καναδά..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...