Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

“Όλα για την υγεία mou”: Οι.. πάσες της Δεσπ. Καμπούρη με τους Μπελιγράτη και Τριανταφυλλίδη

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 17:10, ασχολείται με τα οφέλη της άσκησης σε κάθε ηλικία.

Η αξία της άσκησης και τα πολλαπλά οφέλη της στον οργανισμό έχει επιβεβαιωθεί σε πλήθος μελετών. Ακόμη και η ήπιας μορφής γυμναστική προσφέρει ευεξία, αυτοπεποίθηση, καταπολεμά το άγχος και το στρες, ενώ δρα προστατευτικά για σοβαρές σωματικές αλλά και ψυχικές νόσους, όπως η κατάθλιψη. Δυστυχώς, όμως, οι Έλληνες φαίνεται ότι είμαστε πρωταθλητές του ...καναπέ, καθώς πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μόνο των 3% του πληθυσμού ασκείται συστηματικά.

Οι επιστήμονες μιλούν για τα είδη της γυμναστικής που ταιριάζουν στα παιδιά και τους ενήλικες, ενώ επισημαίνουν ότι η άσκηση είναι απαραίτητη και για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης, αναφέρονται στα λάθη που πολλές φορές κάνουμε όταν γυμναζόμαστε, ενώ δίνονται και διατροφικές συμβουλές ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα σχετικά οφέλη από την άσκηση. Στην εκπομπή παρουσιάζονται νέες μορφές άσκησης, όπως το pole dancing, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι αναγκαία όταν γυμναζόμαστε και αναφέρονται στους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η χρήση αναβολικών, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου και αυτοκτονικές τάσεις. Ο Τάκης Γιγουρτάκης, μιλάει στην εκπομπή για την χρήση αναβολικών που έκανε ο γιος του και του στοίχισε τη ζωή.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Δέσποινα Καμπούρη, μιλά για τη σχέση της με την άσκηση και τη μεγάλη της αγάπη, το beach volley, ενώ “ανταλλάσσει” και μερικές ...πάσες με τους πρωταθλητές Ελλάδος στο beach volley Παύλο Μπελιγράτη και Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...